.

Armija Lyrics

Не сум тоа што мислиш
Уште перам на рака.
Не сум тоа што мислиш
Палам темјан да се омажам.
Со кој ... Со кој!?!
Нема прави мажи!
Никој, никој
Не бил во војска!

Барам ред и дисциплина
Нема народ без железна чизма.

Ќе не нападнат... Југ!
Мислам дека Исток не мрзат.
Мислам дека Север ќе нѐ уништат.
Негде на Запад ќе нѐ снема.
Таа таа тргна во армија
Ќе ја брани честа на земјата.

Од надворешен непријател
Внатрешен ...Так тик так
Криза! Пукај!

Таа, таа тргна во армија
Убива од љубов кон земјата.

Нема што да мислам
Има кој да мисли за мене.
Фонтаната е без вода
Поштарот не носи писма.
Лавот е без коска.
Туѓите проблеми се решаваат.

Таа сега е во Авганистан,
А дома сите се изедоа.
Нема кој да брани
Никој не остана.
Чисто е.
Мисија завршена.
Report lyrics
Politika (2016)
Politika Armija I dvete Laži me, laži me Jalova Povekje Ne sum vekje ubava Sakav da se zaljubam Politika II (I kje dojde vreme)